image
10. november 2022 kl. 14:07

Fodboldfædrene vinder sjællandsmesterskabet

Der var nok ingen, der havde troet, at det skulle kulminere med et sjællandsmesterskab i oldboys fodbold, da en flok fædre med tilknytning til Lundtofte Boldklub startede et motionshold for 3 år siden - men det er nu en realitet.

Efter en noget svingende start på sæsonen, så holdet sig ikke tilbage, og endte med at vinde deres pulje og stå i en finale mod den anden puljes vindere. Finalen blev spillet på Farum Park mod netop Farum BK. Finalen startede forsigtigt for begge hold, men LB kom bedst fra start og udnyttede i starten af kampen et hjørnespark til at bringe sig foran 1-0 på et hovedstødsmål af Brian Nyegaard. Efter målet kom Farum bedre med i kampen og fik presset spillet op på LB’s banehalvdel, uden det resulterede i store chancer. Dette fortsatte i anden halvleg, indtil 3 minutter før tid, hvor Lundtofte fik et tvivlsomt gult kort. Det efterfølgende frispark resulterede desværre i et heldigt mål til Farum efter, det hårdt arbejdende forsvar i første omgang havde fået clearede bolden.

Dermed skulle denne altafgørende finalekamp afgøres på straffe. Efter 3 flotte straffespark fra begge hold, redder Farums målmand LB’s 4. straffe og dermed presses LB’s målmand Mikkel Jensen til at redde 1 af de 2 sidste straffespark. Mikkel vælger noget nonchalant at lade det 4. straffespark gå ind for derefter at lave en feberredning på det 5. Som LB’s 6. sparker, havde holdets anfører Manuel Pedersen valgt Jacob Lyster. Valget gjorde resten af holdet noget nervøse, men Jacob gik kæphøjt til opgaven og scorede. Det hele var nu op til målmanden Mikkel at tage det sidste straffespark, han nedstirrede skytten i en grad, så han får overplaceret spark og jubelen ville ingen ende tage for fodboldfædrene!