Menu

Formanden har ordet - juli

image
15. juli 2021 kl. 12:28

Nyt fra formanden juli 2021. 

Solen skinner udenfor, og i bestyrelsen kan vi se tilbage på endnu en “mærkelig” halvsæson, som i allerhøjeste grad blev præget af Covid 19 situationen i Danmark. Det var på godt dansk “nedern”, som bestyrelse at skulle skrive til jer alle, at der ikke måtte komme tilskuere, at I skulle klæde om hjemmefra og meget andet. Vi prøvede efter bedste evne at informere så godt som muligt i de mange skiftende regler, som vi skulle leve med, og tak til jer alle for tålmodighed og for at være fleksible. Alt i alt klarede vi det vist meget godt, og vi håber ikke, at det bliver aktuelt med restriktioner igen, men nu må vi se, hvad Delta varianten eventuelt kommer til at betyde, når kalenderen siger efterår eller vinter. 

Der var heldigvis meget, der kunne lade sig gøre, og vi har vist alle været opslugt af Danmarks vilde EM, som nu er slut. Heldigvis kunne nogle af holdene i klubben se nogle af kampene i Lundtofte, hvor cafeen har været pyntet op med en fanpakke, som vi bestilte hos DBU. Og når vi nu er ved tv: Vi har en tv-aftale med copydan og en udbyder, og vi må kun vise bestemte kanaler. Den store tv-pakke er meget dyr, da vi så rammer ind under begrebet “offentlig visning”, og det koster mange penge. Vi arbejder videre og undersøger om vi kan tilkøbe enkelte kampe til eksempelvis en “Champions League aften”, men lige nu er det ikke en mulighed.  

Vi håber virkelig, at efterårssæsonen betyder fuld banekapacitet i klubben igen, og det ser fornuftigt ud med Ny Bane, som er blevet renoveret for et stort pengebeløb og nu blandt andet har vandingsanlæg. Banen forventes klar med ny elektronisk måltavle i uge 32, men vi skal nok melde det endeligt ud. Der trænes flittigt på kunstgræsbanerne, og Lyngbys Superligahold har også brugt banen, og det bliver de nok ved med, selv om det nu hedder 1.division. Vi prøver at have/at skaffe os overblik over, hvem der egentlig bruger anlægget, da naboerne ikke er ubetinget begejstrede for det øgede aktivitetsniveau, og henvendelser om dette havner ofte på bestyrelsens bord, men det er et kommunalt anlæg, så vi bestemmer ikke, hvem der har ret til at bruge anlægget. 

Vi har benyttet foråret til endnu en gang at tjene omkring 25.000 kroner til klubkassen ved dels at hjælpe til 3 Superligakampe på Lyngby Stadion og til den Grønne Halvmarathon, og tak til alle jer som hjalp til. Heldigvis blev der også igen mulighed for hyggelige arrangementer i klubregi, og det gælder alt lige fra en pizzaaften på et af ungdomsholdene til gourmetmiddage hos De Evige Talenter, og som altid er vores fantastiske forældreforening behjælpelige med alt muligt i cafeen. 

Det var de også igen på de 2 afviklede fodboldskoler i samarbejde med DGI. Thomas Holst Vester stod endnu en gang som leder af Mini Skolen med en flok af vores dygtige unge trænere, og Anker stod for Gud ved hvilken gang, som leder af den store ugelange fodboldskole, som satte rekord med 112 tilmeldte, og også her med en stor gruppe af nuværende og tidligere ungdomsspillere som trænere. Begge dele kørte bare fornemt, og det er så fedt, at en klub som vores formår at tilbyde 2 fodboldskoler på kort tid. 

Som altid er der op- og nedture i klubben at berette om. Nedtur er at vi må lukke vores årgang 2007, da de 2 trænere måtte konstatere efter en lang og sej kamp, at der bare ikke var spillere nok. Nogle er stoppet, andre er skiftet til Brede og nogle få spiller heldigvis videre på årgang 2006 under ledelse af Thyge og Mikkel. Det betyder nu, at vi har tomme årgange flere steder i “ungdomssystemet”, og det er aldrig godt. Heldigvis har vi både en stor U19 årgang og U 16 årgang, som vi skal passe godt på. Vores U19 hold fortsætter under ledelse af Thomas/Mostafa og med Kim Aabech som gæstetræner. Vi er i gang med de svære overvejelser om, hvornår er det rigtige tidspunkt i forhold til at sende dem op i seniorafdelingen, hvor klubben 3.hold rykkede op i serie 3 og tillykke med det til de 2 trænere Ulrik og Klokholm. Det betyder, at vi nu har et Sjællandsseriehold og 2 hold i serie 3. Vi arbejder på en overgangsstruktur i seniorafdelingen, da vi har sagt farvel til 2 trænere, men også gerne vil ændre lidt på, hvem der træner sammen med hvem og skabe lidt mere konkurrence om pladserne på klubbens bedste hold. 

I ungdomsafdelingen har vi haft vores U13 hold med i den såkaldte Liga 2, hvor de blandt andet har spillet mod KB, Frem, Brønshøj og B1903 – hold vi ikke normalt møder. På trods af, at vi på denne årgang har sendt 2 spillere til Lyngbys eliteafdeling, klarede holdet sig fint og de fik point i næsten halvdelen af kampene, men de har også trænet 4 gange om ugen: 2 gange med deres almindelige trænere, specifiktræning om fredagen med AG og løbetræning 1 gang om ugen med en prof løbetræner. Desværre belønnede DBU dem ikke med en plads i U14 Liga 2, men de blev placeret i Mesterrækken, og så tager vi den derfra. I første runde af pokalturneringen skal de i øvrigt møde deres venner fra Aakanden i Gentofte, som de har lavet fællestræninger sammen med. 

Vi har også desværre sagt farvel til flere af vores dommere. Danny er flyttet til Jylland, og Peter har indstillet dommerkarrieren, så lige nu har vi “kun” Mads Baunsgaard, som dog også dømmer for DBU, og derfor “kun” kan hjælpe Lundtofte om onsdagen efter aftale. DERFOR: Hvis du går med en dommer i maven og læser dette, så tøv ikke med at henvende dig til en af os i bestyrelsen. Vi betaler meget gerne for et dommerkursus til gavn for klubben. Der er stadig dommermangel, og derfor er der mange “døm selv kampe”, hvor de enkelte hold selv skal skaffe en dommer, hvilket ikke altid er nemt. 

Dette var ordene i denne omgang, og som altid har jeg sikkert glemt noget, men kæmpe tak og respekt til jer alle for, at vi trods covid 19 har holdt et meget højt aktivitetsniveau og på gensyn på banerne igen inden længe. Husk endelig at kontakte en af os i bestyrelsen, hvis vi kan hjælpe med noget eller hvis du har en sjov ide. 

Forza Lundtofte 

På bestyrelsens vegne 

Claus. 

 

 

 

Luk