Menu

Formanden har ordet - december

image
23. december 2020 kl. 08:09

Juleferien står for døren, og vi kan alle se tilbage på et meget mærkeligt år i verden og i Lundtofte Boldklub, og vi kender jo alle sammen årsagen. 

Heldigvis nåede vi stort set at få spillet en hel efterårssæson på nær nogle ganske få seniorkampe, som forhåbentlig kan spilles i det tidlige forår på vores nye lækre kunstgræsbaneanlæg, som vi alle fik glæde af sammen med Brede, Virum og Lyngby som også har tider på banen. Faktisk træner Lyngbys Superligahold på banen om formiddagen, og de skal være så velkomne. 

Anlægget mangler nogle små justeringer, som vi er i dialog med forvaltningen om, og det drejer sig blandt andet om at få lyddæmpet banderne og få noget beskyttelse rundt om betonfundamenterne til lysmasterne, og i den forbindelse er det vigtigt for mig endnu en gang at understrege, at det ikke er vores anlæg, men det er derimod et kommunalt idrætsanlæg, som også bruges af Lundtofte Skole. Derfor kan vi heller ikke påvirke processen med renoveringen af Ny Bane, og det ser desværre ud til, at banen først står klar til sommeren 2021. Vi er også her i dialog med forvaltningen om evt at kunne spille kampe andre steder i kommunen, og vi er ved at undersøge om banen i Hullet opfylder kravene i forhold til størrelse, hvis der eksempelvis skal spille seniorkampe der. Til gengæld får vi en superlækker bane med vandingsanlæg, når den står færdig, men forårssæsonen bliver lidt besværlig, hvad angår græskampe. 

Meget er blevet aflyst i 2020, men der var også meget som gik godt, og vi har fået nye erfaringer. Eksempelvis har vi nu 2 år i træk afviklet vores årlige afslutning i ungdomsafdelingen udendørs, og det har været en stor succes. Hver årgang kan få længere tid på banerne end indendørs og samtidig kan der være mange flere i gang samtidig. Vi har holdt vores første virtuelle bestyrelsesmøde, og det fungerede ganske godt. 

Der er udvist stor fleksibilitet af alle, og det har glædet os i bestyrelsen at se de mange kreative løsninger til både sociale arrangementer og omkring det rent fodboldmæssige. Hele indvielsen af vores nye anlæg med borgmester Sofia Osmani blev afviklet udendørs, og Forældreforeningen har ved dette og flere andre arrangementer selvfølgelig tryllet lækkerier frem til servering udendørs og endnu en gang tak for det. 

På den sportslige front er der mange gode ting at glædes over. Vores motionsafdeling vokser støt, og vi kravler langsomt imod de 100 medlemmer i den gruppe, og det er bare fantastisk. Vi har fået et pigehold under ledelse af Thomas og Brian, og de er også meget hurtigt blevet mange. Klubbens 3 seniorhold ligger alle lunt i svinget i den rigtige ende af de 3 rækker - Sjællandsserien, serie 3 og 4, og vores U 19 hold vandt deres række, og de oplever en meget stor tilgang af spillere, og mit personlige bud er, at det virkelig gode leder/træner set up, som er omkring holdet, betyder så meget for hele organisationen – kort sagt spillerne (de unge mænd) kan mærke, at der er styr på det, når de kommer til træning, og i efteråret blev træningerne krydret med den tidligere Lyngby superligaspiller Kim Aabech som gæstetræner, og det fortsætter vi med til foråret. 

Vores U13 hold vandt mesterrækken, og er kommet med i den meget krævende Liga 2 række for 11-mandshold, og det bliver en stor udfordring i den kommende forårssæson. Vi gør alt, hvad vi kan for at bakke op om holdet og deres dygtige trænere/ledere, som suppleres med målmandstræner Sylvester og specifiktræner Jacob om fredagen for en særlig udvalgt skare af spillere, og de får nu også hjælp af en løbetræner. Vores 2011 årgang vandt Junior League, 2010 er megaaktive på mange mange fronter, og det er en fornøjelse at se dem træne, og jeg kunne blive ved, og kan kun gentage, at fredag eftermiddag på anlægget er min yndlings dag, da det bare syder af børnefodbold og træning med kvalitet. 

Vi får stadigvæk hjælp af sponsorer både med decideret økonomisk støtte, men i høj grad også til at købe kamp- og træningstøj til spillerne og til indkøb af nye bolde, og det er så fedt med den opbakning, som vi mærker, og indtil videre er vi sluppet nådigt igennem coronakrisen både økonomisk og i forhold til medlemsstatus. 

Vi har også mange trænere tilmeldt DBUs B-trænerkurser, og det er bare glædeligt, og vi kan kun gentage til jer trænere: Hvis I vil afsted på kurser, så kontakt endelig jeres afdelingsleder, så finder vi ud af noget. Vores fornemste opgave i bestyrelsen er at understøtte alle de mange gode ideer og ønsker, som findes på de enkelte hold, og I skal endelig tages fat i os med ros, ris og forslag til forbedringer, og det er uanset, om det gælder spillere på 5 år eller 65 år! 

Med fælles hjælp skal vi nok få det hele til at spille også i de kommende måneder i Lundtofte Boldklub, og så er det ellers bare om at krydse fingre for, at Covid-19 situationen snart forbedres i Danmark, så vi forhåbentlig kan få spillet en masse fodbold i de kommende måneder under tæt på normale forhold. Det må vi se på, foreløbig kender vi restriktionerne på max 10 i en firkant – de er besværlige, men noget kan trods alt lade sig gøre. 

Rigtig god Jul og godt Nytår til jer alle. 

Forza Lundtofte 

Claus.