Menu

Nyt fra dameholdet

image
17. juni 2021 kl. 20:36

Dameholdet er nu oppe på et fremmøde på 20 hver gang. Det giver en fed dynamik, gode grin og hårde kampe. Og vi er stadig en blandet trup af råbegyndere, løbestærke og virkelig skarpe i alderen 23-48 - med plads til flere.  

Denne onsdag startede vi med et introkursus i hjertestart. Holdets egen Henriette er uddannet instruktør og lærte os Hjertestartens ABC: 1-1-2,  30-2, og "Staying Alive" som udfoldet betyder Ring 112, så snart du har konstateret at personen ikke trækker vejret, giv derefter hjertemassage: 30 hårde tryk mod brystkassen, herefter 2 blæs i munden, og så gentag 30 tryk, 2 blæs, igen og igen, indtil personen begynder at trække vejret eller ambulancen kommer. Trykkene skal komme til rytmen af "Staying Alive" ha-ha-ha-ha-Stayin'-alive-Stayin'-alive, hvilket er mærkeligt upassende at tænke på, men virker.

Og vigtigst af alt: Det er bedre at gøre noget, end at gøre ingenting. Hjertemassage indenfor 3-5 minutter efter hjertestoppet forbedrer personens chancer for overlevelse med 70%, fortalte Henriette. Hvis du vil læse mere om hjertemassage, så klik her.

Vi mener, at vi lykkedes med at få liv i Dukke Anne og gik med god samvittighed i gang med dagens træning på en super dejlig sommeraften, til lyden af årgang 2010's fællesspisning i caféen - de fejrede mesterskabet i række 2.

Fredag holder vi sommerfest og næste onsdag er sidste officielle træning inden sommerpausen. God sommer, Lundtofte!

 

---

Mange hilsner 

Hanne Rosenkrantz-Theil

 

Luk