image
Claus Abildgaard
07. april 2024 kl. 14:14
Senior 1 er efter en fin vinterstart kommet fornuftigt fra start på forårssæsonen.
Efter en hård start med et klart hjemmebanenederlag til Frederikssund, har 1.holdet nu vundet 2 i streg. Først blev det 3-2 ude mod Frederiksværk efter en flot præstation (se kampreferat nedenunder fra Frederiksværks hjemmeside), og den sejr blev i dag fulgt op med en sikker 2-0 sejr over Gladsaxe Hero på 2 mål af topscorer Thyge og Marcus Buch.
Onsdag går det løs igen på hjemmebane mod Værløse, og hvis regnen ikke vælter ned i de kommende dage, bliver det forhåbentlig på en græslækker Ny Bane, og heldigvis vender et par spillere retur fra højskoleophold og ferie.
Heldet og kynismen i de to felter blev udslagsgivende lørdag eftermiddag på Frederiksværk Stadion, da FFK’s bedste seniorhold inkasserede et ærgerligt 2-3 nederlag i forårspremieren i serie 1 mod Lundtofte.
Mens Lundtofte havde indledt forårssæsonen en uge før opgøret på Frederiksværk Stadion, var det Frederiksværkmandskabets første turneringskamp efter nytår. Det var nu ikke til at se, for hjemmeholdet virkede i bedre form og FFK’erne havde generelt bolden mest i løbet af de 90 minutter.

Desværre for hjemmeholdet var det bare gæsterne, der udviste størst effektivitet og kynisme i de afgørende situationer.

Det betød, at Lundtofte kunne sætte bolden ind bag Mathias Sandvad hele tre gange inden pausen i situationer, hvor gæsterne kom først på bolden efter indlæg i den farlige ”røde zone” tæt på mål, som er så vigtig at forsvare.

Indimellem lykkedes det for FFK’erne at reducere to gange. Først på et straffespark, som blev sikkert sat ind af Christian Konradsen, og kort før pausen sejlede et indlæg fra Daniel Simonsen ind i det lange hjørne hen over en overrumplet Lundtofte keeper.

2-3 efter en lige første halvleg var måske ikke decideret ufortjent, men hjemmeholdet må ærgre sig over at have manglet de sidste procenter i nærkampene i de afgørende situationer i eget felt.

Efter pausen satte Frederiksværkspillerne turbo på. Det ene FFK angreb efter det andet bølgede ned mod gæsternes mål og der blev skabt mange overtalssituationer på siderne, hvor især evigt farlige Albert Appel drev gæk med Lundtofteforsvaret.

Der blev sendt mange indlæg ind i Lundtoftes felt, men enten lå de for tæt på keeperen, eller også var der ingen hvidbluset spiller til at afslutte på indlæggene. Og da der mod kampens slutning opstod en gylden 100 pct’s mulighed for FFK’erne tæt på mål, blev bolden blokeret på målstregen.

Det hele endte med et ærgerligt 2-3 nederlag til FFK, som havde fortjent en bedre skæbne. Spillet i især 2. halvleg giver imidlertid håb om, at der ligger points og venter for Frederiksværk og næste mulighed for det, er når holdet lørdag den 6. april møder Værløse på udebane.