Menu

Ny sejr og første clean sheet til Senior 1

image
03. oktober 2017 kl. 11:38

Lørdag eftermiddag skulle Lundtoftes førstehold forsøge at bygge videre på sidste weekends 3-1-triumf over RB 1906, der samtidig var den første sejr i sæsonen. Modstanderen var Farum, der tidligere har været onde ved os, men denne lørdag skulle vi få tiltrængt revanche.

Det skyldtes i høj grad en god start på opgøret, hvor vi som aftalt stod kompakt og disciplineret på den store kunstgræsbane og ventede på Farums udfald. Det skulle gerne lokke hjemmeholdet lidt frem, og det var da også lige præcis efter en bold i bagrummet, at vi første gang blev farlige.

Spork fandt Thyge, der i kamp med en fremstormende målmand og en rundforvirret forsvarsspiller fik trillet den mod et tomt mål. Bolden kunne kun lige snige sig ind i over stregen, men det var nok til at give os en drømmestart og bringe os på 1-0 efter kun seks minutters spil.

Kort efter kunne og burde vi så have fordoblet føringen, men denne gang var Thyge mindre skarp, da han igen kom til en chance ved at erobre bolden fra et rystende nervøst Farum-forsvar. Desværre forhastede han sig lige rigeligt med sin afslutning, som gik snert forbi den ene stolpe.

Derfra var det småt med chancer i resten af første halvleg, der for vores vedkommende foregik i strid modvind. Sylle fik dog testet keeperen efter et fint opspil i Farums venstre side, mens Joakim i den anden ende måtte diske op med en flot redning, der tog stolpen og gik i spil igen. Derudover tegnede Farum sig for et utal af hjørnespark i løbet af første halvleg, men hjemmeholdets sparker havde heldigvis en aftale med Thyge om at ramme ham på forreste stolpe hver gang.

Foran 1-0 ved pausen og med udsigt til medvind de resterende 45 minutter så det lovende ud, men vi fik aldrig rigtigt ro på spillet efter sidebyttet, og mere og mere af initiativet blev overladt til hjemmeholdet. Heldigvis viste de ikke vanlig kvalitet i hverken indlæg eller afslutninger, og derudover stod vores bagkæde solidt og ekspederede det meste væk. Selv i de 14 minutter, som et gult kort åbenbart giver, hvor Lukas sad ude, kom Farum ikke frem til meget.

Mod slutningen kunne det være blevet både 1-1 og 2-0, men vi manglede den sidste skarphed i kontrachancerne, mens Farum ikke formåede at passere Joakim, der stod en flot kamp som sidste skanse – uden tvivl kampens spiller, selvom der skal lyde stor cadeau til hele holdet for flot fight.

Dermed endte det 1-0, og så kunne vi tilmed notere sæsonens første clean sheet. Sejren bringer os op på otte point for syv kampe, hvilket rækker til en niendeplads, hvor vi dog er på samme pointtotal som Glostrup og Tuse på henholdsvis syvende- og ottendepladsen.

Efter kampen var der halvlunkne Royal-bajere at skylle sejren ned med, fordi Sylle i midtugen blev svend, mens Guldborg forhørte sig hos Tim om muligheden for at få boldene skiftet ud med bolde fra hans hjemstavn. Også i dag måtte den færøske målmaskine nemlig se en ellers flot afslutning afværget af en målmand med Michael Jordan-arme, og vi må efterhånden nok sande, at der er større sandsynlighed for, at trænerteamet bliver vegetarer, end at Guldborg får nettet til at blafre i de forheksede danske mål. Op med klarinetten og videre, Guldborg!

Næste kamp er på lørdag den 7. oktober på hjemmebane mod Liria med kampstart kl. 13.00. Vel mødt!