Menu

Formanden har ordet - marts

image
19. marts 2019 kl. 22:22

Der er rigtig mange steder at starte denne gang med mange positive indslag og udfordringer, siden jeg skrev sidste gang. Vi kommer simpelthen ikke udenom Forældreforeningens støttebidrag på 145.000, som vi fik overrakt på deres generalforsamling i sidste uge. De overgår sig selv hver gang, og de er en fantastisk støtte for vores klub. En del af pengene stammer fra det årlige ”Julebanko”, hvor mange gode Lundtoftefolk hjalp til både før, under og efter selve spillet. Vi takker så inderligt for støtten.

I samarbejde med Forældreforeningen har vi netop bestilt 6 nye borde bænkesæt, som er klar til forårssæsonen. De fleste af penge kommer fra de 30.000 kroner, som vi for nylig fik fra FOG fonden.

6-dags løbet klarede vi igen i flotteste stil, og det gav også penge i klubkassen. Som formand kan jeg kun være stolt af, at det relativt nemt lykkes os at samle omkring 110 mennesker til 6 dages frivilligt arbejde i Ballerup Super Arena. Vi har efterhånden god erfaring med dette arrangement, og vi har allerede sagt ja til næste år, og så vil vi i en forhandling forsøge at skabe lidt bedre vilkår især omkring maden.

Vi sendte også en ansøgning afsted til DIFs pulje ”Idræt for alle børn”, og her har vi også fået en skilling således, at vi sammen med alt det, som jeg lige har beskrevet, kan bevare en del af Lundtofte Boldklubs dna, nemlig, at vi gerne vil have mulighed for økonomisk at hjælpe med alt lige fra kontingent støtte til mulighed for at deltage i fodboldskoler, hvis det kniber med pengene i en familie. Det er vigtigt for os, og vi samarbejder også med LTK om de såkaldte ”fritidspas”.

Apropos fodboldskoler, så er henholdsvis Anker og Thomas i fuld gang med at planlægge sommerens 2 DGI fodboldskoler, og Mikroskolen er udsolgt, og ”den store skole” vokser stille og roligt derudaf med deltagertal, men der er plads endnu, og det er stærkt, at vi kan afvikle 2 skoler i juni/juli, da det giver gode muligheder for vores børnespillere og muligheder for de unge trænere til at høste gode erfaringer med trænerjobbet.

De voksne mænd har det godt med mange spillere i den modne alder på banen 2 gange om ugen, og nu kan vi også sætte kvindefodbold på visitkortet. Takket være Hanne vokser den gruppe støt og roligt med seriøs lørdagstræning, og vi glæder os til at følge udviklingen med kvindefodbold, og så må vi se, hvor det lander.

Kunstgræsbanen er et spændende projekt og vi har været til flere møder siden sidst. Det er en kompliceret proces, og i bestyrelsen er vi helt med på, at I ikke alle sammen er enige i vores beslutninger. Lige nu hedder tidshorisonten, at banen er færdig sommeren 2020, men det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi benytter enhver lejlighed til at presse på for, at det kunne hedde vintersæsonen 19/20 – vi må afvente forløbet. Jeg vil gerne slå fast, at det hele tiden har været bestyrelsens klare 1.prioritet, at banen skal ligge der, hvor Ny Bane ligger nu, men af flere forskellige grunde er det realistiske scenarie, at den placeres på Opvisningsbanen. Jeg har tidligere fortalt om især jordens forureningsgrad, som den væsentligste grund, men nu viser det sig også, at 258 kvm af Ny Bane ikke ejes af LTK, men derimod af en anden ejer, og det vil betyde, at en eventuel placering på Ny Bane medfører, at der først skal forhandles om et tilbagekøb, og det er vurderet til både at blive et langvarigt forløb med et muligt negativt resultat og til et ukendt pengebeløb, som ikke er afsat. Derfor har vi sagt igen, at vi hellere vil have en kunstgræsbane på Opvisningsbanen end ingen bane. Alt dette og meget mere er I velkomne til at diskutere med os på klubbens generalforsamling, som afvikles onsdag d.10.april kl.19.45 i cafeen.

En anden baneudfordring er lige nu ”Hullet”, hvor der i øjeblikket er en stor debat i gang både politisk og blandt borgerne i Lundtofte, da der arbejdes på forskellige muligheder for opsamling af spildevand i bassiner. Vi er inviteret til flere møder om sagen blandt med ”Center for miljø og plan”, og selv om det er komplicerede og vigtige forhold, er vi optimistiske i forhold til, at der fortsat kan spilles fodbold i ”Hullet”. I facebookgruppen ”Vores Lundtofte” findes mange spændende redegørelser og indlæg om denne sag. Det samme gælder parkeringsforholdene ved Lundtoftehallen og på Ravnholmvej, som ved store arrangementer opleves generende af beboerne og indimellem også knap så heldige i forhold til eksempelvis udrykningskøretøjer. Derfor vil der inden længe blive ændret i parkeringsreglerne og forholdene omkring vores fodboldanlæg således, at der henvises til de nærliggende p-pladser v Haldor Topsøe. Jeg skal understrege, at vi naturligvis retter os efter myndighedernes anvisninger, og at jeg som formand ved en del lejligheder har måttet fastslå, at vi som fodboldklub hverken kan, vil eller må regulere bilisternes p-vaner. Derudover er der jo mange andre brugere end lige fodboldklubben, men nu kommer der styr på det, og det er godt.

Fastelavn blev afviklet for nylig med masser af glade børn i Lundtoftehallen en fredag eftermiddag. Vi har arbejdet med baneplan for den kommende græssæson, hvor mange ønsker skal gå op både i forhold til kampe og træning. Vi er fortsat glade for vores samarbejde med Lyngby Boldklub om alt lige fra billetter til kampene i Nordic Bet Ligaen til de 4 drenge, som deltager i en ugentlig ekstra topcenter træning på Gentofte Stadion, og så arbejder vi på en sommerkamp, hvor vores senior 1 skal møde Lyngbys divisionshold, men mere om det, hvis det lykkes.

Ellers går tiden med deltagelse i de såkaldte formandslounges med formændene fra andre nordsjællandske klubber, vi har 2 nye trænere godt i gang på henholdsvis U 17 og senior 2, vi har lavet regnskab klar til generalforsamlingen og budget for det kommende år, vi har holdt møde med ”Sportsstore” (vores tøj- og udstyrsleverandør) og vi har evalueret samarbejdet. Det fungerer fint, og vi har prøvet at finde områder, hvor det kan udvikles.

Meget andet kunne nævnes: Masser af træningskampe for seniorholdene, Vinterbold for ungdomsholdene, deltagelse senere i marts i Øens Cup på Fyn for børnehold, planlægning af tur til ”Nørrehalne Cup” i maj for børnehold, dommerkurser, endnu en mulig frivillig tjans på ”Musik i lejet” til sommer under ledelse af Per fra de voksne mænd, deltagelse i delegeret møde DBU Sjælland , indkøb af videoudstyr til optagelse af kampe og træning, tanker om hvordan vi evt kan bygge et materialerum, så vi får noget mere plads og meget andet som jeg sikkert har glemt.

Foråret står for døren. Håber dette kan give et indblik i det travle liv i en fodboldklub, og alt dette kan kun lykkes ved hjælp af samarbejde og mange flittige menneskers frivillige indsats.

Forza Lundtofte

Claus

Luk